Вашата интелигентна система за отопление с изкуствен интелект !
Golden Fire
Инфрачервено отопление

Таванни инфрачервени нагреватели ILMIT


Представяме на Вашето внимание две линии битови нагреватели предназначени за основно и допълнително отопление на жилищни помещения и офиси с височина на тавана до 3.5 метра и площ от 7 до 22 кв.м. с минимално необходимо време за нагрев до работна температура – 4-7 минути и без необходимост от надзор по време на работа.

Серия ALLU предлага продукти изработени от висококачествен алуминий, защитен от корозия, отговарящи на всички европейски стандарти.

TGlass е серия най-иновативно отоплително оборудване с изключително висока надеждност и ефективност и съвременен външен вид, изпълнен от високоустойчиво термическо стъкло, покрито със специален състав от оксидни метали. Предимствата на нагревателите от серията включват: устойчивост на спадове и скокове в напрежението; безшумност и липса на отделяне на странични миризми; влагоустойчивост и висока степен на защита.

Инфрачервено отопление

ИНФРАЧЕРВЕН АЛУМИНИЕВ НАГРЕВАТЕЛ500W Инфраред - 240 лв. с ДДС

Модел: TG-5
Марка: ILMIT
Произход: България
Гаранция: 3 години

Технически характеристики:
Мощност: 500W
Напрежение: 220~230 VAC
Сила на тока: 2.3A
Тегло: 2.3 кг.
Размери: 795 x 145 x 28 мм
Височина на монтаж: 2-3 м
Отопляема площ: 5-8 кв.м.

800W Инфраред - 280 лв. с ДДС

Модел: TG-8
Марка: ILMIT
Произход: България
Гаранция: 3 години

Технически характеристики:
Мощност: 800W
Напрежение: 220~230 VAC
Сила на тока: 3.6A
Тегло: 2.5 кг.
Размери: 1045 x 145 x 28 мм
Височина на монтаж: 2-3 м
Отопляема площ: 8-12 кв.м.

1000W Инфраред - 320 лв. с ДДС

Модел: TG-10
Марка: ILMIT
Произход: България
Гаранция: 3 години

Технически характеристики:
Мощност: 1000W
Напрежение: 220~230 VAC
Сила на тока: 4.6A
Тегло: 3.5 кг.
Размери: 1385 x 145 x 28 мм
Височина на монтаж: 2-3 м
Отопляема площ: 11-16 кв.м.

1500W Инфраред - 360 лв. с ДДС

Модел: TG-15
Марка: ILMIT
Произход: България
Гаранция: 3 години

Технически характеристики:
Мощност: 1500W
Напрежение: 220~230 VAC
Сила на тока: 6.8A
Тегло: 4.8 кг.
Размери: 1785 x 145 x 28 мм
Височина на монтаж: 2-3 м
Отопляема площ: 16-22 кв.м.

Инфрачервено отопление

ИНФРАЧЕРВЕН СТЪКЛЕН НАГРЕВАТЕЛ550W Стъклено инфрачервено отоплително тяло - 350 лв. с ДДС

Модел: TG-05
Марка: ILMIT
Мощност: 550W
Напрежение: 220–230V / 50Hz
Сила на тока: 5,23A
Тегло: 3,1 кг
Размери: 825×155×27 мм
Гаранция: 5 години

Сфера на използване:
За отопление на малки помещения в дома,
офиса, производството, апартамента (коридора, банята, тоалета, балкона, битови помещения и т.н.)
Отопляема площ: до 8 м2

 

1150W Стъклено инфрачервено отоплително тяло - 450 лв. с ДДС

Модел: TG-11
Марка: ILMIT
Мощност: 1150W
Напрежение: 220–230V / 50Hz
Тегло: 5,35 кг
Размери: 827×305×28 мм
Гаранция: 5 години

Сфера на използване:
За отопление на малки помещения в дома,
офиса, производството, апартамента (коридора, банята, тоалета, балкона, битови помещения и т.н.)
Основно отопление през зимата* : до 11 м2
Отопление пролет-есен*: до 14 м2
* – при нормална топлоизолация

1700W Стъклено инфрачервено отоплително тяло - 560 лв. с ДДС

Модел: TG-17
Марка: ILMIT
Мощност: 1700W
Напрежение: 220–230V / 50Hz
сила на тока: 7,73A
тегло: 7,25 кг
размери: 827×445×28 мм
Гаранция: 5 години

Сфера на използване:
За отопление на малки помещения в дома,
офиса, производството, апартамента (коридора, банята, тоалета, балкона, битови помещения и т.н.)
Основно отопление през зимата* : до 17 м2
Отопление пролет-есен*: до 22 м2
* – при нормална топлоизолация

Инфрачервено отопление


Регулирайте температурата удобно с

Въздушен термостат - термодатчик за инфраред/инфрачервено отопление CEWAL RQ10 - жичен

Цена 55.00 лева с ДДС.


Този термостат се използва за автоматично регулиране на температурата на отоплителни и климатични системи в различни помещения - къщи, хотели, училища, офиси, предприятия и др. Може да се ползва както в дома, така и в индустриални зони.

Защо отопление чрез дълговълнови инфрачервени лъчи? 

Лъчите му са равномерни, здравословни и екологично чисти

Отоплението на третото хилядолетие – така наричат специалистите инфрачервеното отопление. Съвременните лъчисти системи работят на принципа на слънцето - равномерно и във всички посоки, като използват инфрачервения спектър, в чийто диапазон свети и огромният естествен енергиен източник. Усещането е като в ранна пролет - въздухът е свеж и хладен, но човек се чувства приятно топло. С инфрачервеното отопление може да се създаде благоприятна и комфортна обстановка - независимо от сезона, не само в дома или офиса, но и в хотела, на балкона, в кафенето на открито, в супермаркета.

 

Начин на действие - топлината на Слънцето

Дори в студен зимен ден, ако слънцето грее силно, чувстваме, че ни е топло. Разликата е очевидна ако застанем на сянка - веднага отново усещаме студа. По същия начин работят и инфрачервените панели - когато инфрачервеният панел излъчва топлина, всички твърди предмети (стени, под, таван, мебели и  хора) се затоплят директно, без да е необходимо въздухът да е повишил температурата си преди това. Повърхностите и вещите акумулират топлината  и отново я отдават в пространството, затопляйки и самото помещение.

  • Въздухът остава почти неподвижен - няма завихряне на прах и микроби.
  • Стените винаги са малко по-топли от въздуха и не се образуват кондензни плесени.
  • Въздухът не се изсушава, непрякото му нагряване позволява да се поддържа нужното ниво на кислород и влага в помещението. Микроклиматът е здравословен и природосъобразен.
  • Температурните разлики в помещението, характерни за класическите отоплителни системи, значително намаляват, с което изчезва ефектът “студени крака - топла глава”.
  • 45% икономия на енергия - заради липсата на работа по инерция при включване и възможността за зоново отопление - лъчистите уреди топлят ефективно само там, където е нужно.
  • Инфрачервеното отопление създава по-добър комфорт при по-ниска температура.
  • Отоплителните панели са напълно безшумни.

 

Сравнение с традиционното отопление:

Инфрачервено отопление


Високи нива на енергийна ефективност

Иновационната технология на панелите ILMIT гарантира високо ниво на енергийна ефективност – нисък разход на електроенергия  и същевременно енерго-ефективно отопление с дълговълнови инфрачервени лъчи, което позволява затопляне на помещенията равномерно по височина. Панел от 1500 вата е достатъчен за отопление на 20-22 м2 помещение с височина 2.80 м.

Когато топлинният източник излъчва лъчиста топлина, всички твърди предмети (стени, под, таван, мебели и  хора) се затоплят директно, без да е необходимо въздухът да е повишил температурата си преди това. Повърхностите и вещите акумулират топлината  и отново я отдават в пространството. Поради липсата на работа по инерция при включване и възможността за зоново отопление, лъчистите уреди топлят ефективно само там, където е нужно. Това позволява на лъчистите отоплителни тела да са по-икономични от конвекторните радиатори и климатиците с около 30 %. Спрямо "маслените" радиатори и "духалките" икономията е от порядъка на 50 %.

 

Здраве

Инфрачервените вълни, за разлика от микровълните, са благотворни за човешкото тяло. Общоизвестно е, че инфрачервените топлинни лъчи се използват  успешно в медицината за лекуване на напрежение и възпаления. Инфрачервената топлина има положителен ефект върху имунната система и спомага за укрепването u.

Инфрачервеното отопление нагрява стените, пода и тавана. Така стените остават сухи – няма условия за развитие на мухъл и плесени, причината за които често е кондензация на водните пари при циркулиране на топъл въздух до студени повърхности. С приятно затоплени стени (които излъчват топлина като отоплителен уред), обитателите се чувстват комфортно при по-ниски температури на въздуха в стаята.

Поддържането на по-ниска температура на въздуха в помещението означава също и нарастване на влажността му до нива, благоприятни за човешкото здраве. Това е особено полезно през зимата, понеже благоприятства за формирането на слуз в носната кухина - няма изсушаване на лигавиците, а нормалната им влажност активира естествената защита срещу болести. Въздухът не се изсушава, непрякото му нагряване позволява да се поддържа нужното ниво на кислород и влага в помещението. Микроклиматът е здравословен и природосъобразен.

Отоплението чрез дълговълнови инфрачервени вълни осигурява равномерно затопляне на цялото помещение. Няма формиране на типичния при конвенционалните отоплителни системи въздушен поток от пода към тавана, с което изчезва ефектът “студени крака - топла глава”. Няма завихряне на прах и бактерии, което е благоприятно за хора с алергии.

 

Естетичен вид, стил и компактност

С дебелина до 28 mm, инфрачервените панели ILMIT са изключително компактни. Атрактивният естетичен вид на инфрачервените нагреватели отваря нови възможности за интериорен дизайн, без панелите да отнемат място от помещението. Предлагат се различни модели – бели панели с алуминиева рамка и панели бяло стъкло.

 

Дълъг живот, лесно поставяне и ползване

Продуктите с дълговълнови инфрачервени лъчи са решението, което всяко домакинство търси. Ефективност, икономичност и качествено отопление. Лесни за експлоатация, те не се нуждаят от поддръжка, имат дълъг живот и нисък разход за електроенергия. Спомагат за запазване на топлината в помещението дори при отворен прозорец благодарение на затоплянето на стени, тавани и под.

Инфрачервеното отопление се базира на поставяне на инфрачервения панел на стената или тавана. Не се изисква никакво специално обслужване. Поставянето може да бъде направено от всеки - бързо и ефективно – панелът само се включва в контакта.

Инфрачервените панели са подходящи за магазини, ресторанти, офиси и частни жилища. Отоплителният панел може да се  управлява от термостат, осигурявайки прецизен температурен контрол и високо ниво на енергийна ефективност.

Освен за основен източник на отопление, инфрачервените панели могат да бъдат използвани и през преходните сезони. Подходящи са също така за сушене на влажни стени и мазета.

В момента разглеждате олекотената мобилна версия на уебсайта. Към пълната версия.